boka

 

Woman doing yoga on jettyYoga Schema

Tisdagar Viryayoga
fortsättning 17:15-18:45
Nybörjare 19:00-20:30
Kundalniyoga
Kursstart onsdag 24 januari 2018, kl. 19 - 20.30
8 kurstillfällen: 24.1, 31.1, 7.2, 14.2, 21.2, 7.3, 14.3, 21.3 (ingen
klass v. 9, sportlov)

 PS. Följ med oss på en hälsoresa med massor av yoga och pilates 10-17 November till Mallorca. Läs mer under fliken Resa

Virya Yoga

Viryayoga förenar det bästa från två världar. De kunskapsbaserade, systematiska västerländska perspektiven samsas med det holistiska och andliga österländska. Inom Viryayoga är vi intresserade av hur kroppen fungerar, hur leder och muskler böjs, sträcks och ansträngs. Men vi är också övertygade om att det inre är minst lika viktigt och hur yogans urgamla läror kan göra oss nutida människor gladare, lugnare och mer harmoniska. Vi bryr oss både om ligament och de stora livsfrågorna. Ordet virya betyder kraft, energi och entusiasm på sanskrit. Viryayoga både ger och är exakt det.

Kundalini Tantra

Detta är en metod av en professor från Bali. Det är en typ av yoga som kombinerar kundalini, Astanga, Hatha och Sivananda. Du flödar i rörelsen hela tiden och gör att du släpper spänningar. Detta är en teknik och ett system som inriktar sig på healing. Med den här tekniken så kan yogautövare på kort tid känna energin flödar i kroppen och att organen jobbar bättre.

Medicinsk yoga

Mediyoga  är en medicinsk och terapeutisk yoga som används i svensk sjukvård. Det är en lugn och djupgående yoga, som alla kan göra . Det långa djupa yogiska andetaget är grunden i Mediyoga. Passen består av enkla, inkännande rörelser, långa djupa andetag i takt med rörelserna,  därefter en djupavslappning och som avslutning alltid en meditation. Du kommer att känna hur musklerna slappnar av,  hur lugnet infinner sig och du hittar en inre balans att ta med dig i vardagen. Passen går mycket bra att utföra sittandes på stol, och om det behövs, modifierar vi rörelserna så att det passar just dig. MediYogan har visat sig ha tydliga mätbara effekter på ökad hälsa och välbefinnande och hjälper dessutom mot en rad besvär och har bevisad effekt på: Hjärt/kärl-besvär, stress/utbrändhet, huvudvärk/migrän, rygg- och nackbesvär, övergångsbesvär, sömnproblem mm

Kursstart 1/10 kl 18:00 75 min. Kurstillfällen 10st,  1500kr

 

Kundalini Yoga

Många kundaliniyoga-övningar är resultatinriktade. Genom att regelbundet utöva yoga kan du öka ditt medvetande och påverka din livsstil, dina handlingar och känslolägen. Du blir mer balanserad, fokuserad och får ökad självinsikt och livsglädje.
 När vi arbetar med blockeringar och går igenom motstånd, kroppsliga såväl som mentala, kan vi uppleva att ’det lossnar’ och vi känner oss glada, energiska och starka!

Kundaliniyogan är en yoga för alla. Du gör yoga efter dina egna förutsättningar. I yogan finns inga rätt eller fel. Välkommen precis som du är!