boka

1372626107_a2b68e4554_mShiatsu bygger på den japanska massagen anma, som har djupa rötter i det österländska tänkandet. Under de senaste tusen åren har anma kompletterats med kinesiska medicin-kunskaper och västerländsk medicin, och på så sätt utvecklades en ny behandlingsmetod som i början av 1900-talet fick namnet shiatsu.

I en shiatsubehandling så stimuleras meridianer och akupunkturpunkter (en del av kroppens energinät) samt roteras leder och muskler stretchas. Fridens shiastu är en blandning av akupressur, stretchning, vridning, avslappning, huvudmassage. Allt detta efter anpassning av dina besvär.

Behandlingen utförs traditionellt på en mjuk madrass på golvet. Du kan ligga på rygg, sida eller mage. Med tryck, sträckningar och mjuka justeringar arbetar terapeuten i ett dynamiskt flöde. Genom denna mjuka beröring, värme och omsorg får du en påminnelse om hur det är att kännas hel och att ”bara vara” Du får låna mjuka kläder om du inte har egna. Shiatsu är superbra om du har stela axlar och sitter mycket vid dator, eller om du har sned ställning i bäckenet. Det är en dynamisk behandling men du ska bara vara avslappnad och inte hjälpa till i övningen.

Vad gör Shiatsu?

Den ökar kroppens självläkande förmåga
Den förebygger sjukdomar
Den ökar välbefinnande, självinsikt och mental. stabilitet
Den ger bättre kroppsmedvetenhet.
Den släpper på spänningar i muskler

.